Leerwerkplek

De Fighter biedt ook leerwerkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor werkt de Fighter samen met REAKT. De Fighter is een oud schip en er valt genoeg te doen aan onderhoud. Mensen die een leerwerkplek zoeken kunnen dan ook vooral terecht voor werkzaamheden als timmeren, lassen, schilderen en technisch onderhoud. Maar er zijn ook andere mogelijkheden, zoals  gastvrouw of – heer bij de repetities van het jongenskoor of bij uitvoeringen en schoonmaak- of opruimwerk.

De mensen van REAKT werken samen met vrijwilligers. Zij leren door het delen van kennis en ervaring. De begeleiding is in handen van medewerkers van Stichting Intorno Ensemble.

Het leren door het delen van kennis en ervaring op De Fighter wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Europees Sociaal Fonds (ESF 2014-2020).

Ervaringen uit de praktijk

Carlos: “Het werk gaf mij nieuwe energie ,voldoening en vertrouwen dat ik het schilderen nog steeds onder controle had”.

carlos

Vanaf mei 2016 is Carlos actief geweest als schilder op de Fighter. In november kwam daar een einde aan, maar niet zomaar een einde ….

Carlos heeft door het werken aan de Fighter een vervolgstap kunnen maken naar een schildersbedrijf in Rotterdam met hopelijk uitzicht op een betaalde baan. Het werken op De Fighter heeft hij met veel plezier en passie gedaan. “Werken als schilder aan een rivierpodium midden in de stad is een bijzondere ervaring “, vertelt Carlos. “Het werk gaf mij nieuwe energie ,voldoening en vertrouwen dat ik het schilderen nog steeds onder controle had”.

“Het ging wat minder met mij, en ik had de nodige ondersteuning nodig en ook gekregen. Door het werken op De Fighter gaat het nu weer beter, het heeft ervoor gezorgd dat mijn zelfvertrouwen weer is toegenomen. Het werken in een rustige omgeving kan ik iedereen aanraden die graag weer wil participeren in de maatschappij. De Fighter, waar ik via Reakt op terecht ben gekomen en waar ik ook door Reakt begeleid ben, is , daar een goed voorbeeld van.”